top of page
  • Kirjoittajan kuvaKVL Helluntaiseurakunta

Terveisiä nuorisotyöstä


Hei kaikki,


Halusin kertoa teille kaikille mitä nuorisotyölle kuuluu ja miten viime vuosi meni nuorisotyön parissa.


Aloitimme syksyllä säännölliset varkki-illat sekä nuortenillat. Varkki-iltoja järjestettiin parin viikon välein perjantaisin klo 17-19 ja illat oli suunnattu 10-13 vuotiaille. Varkki-illoissa oli aluksi aina jotain hauskoja pelejä tai kilpailuja. Sen jälkeen on ohjelmassa ollut hengellinen opetus ja musiikkia. Illan lopuksi on aina iltapala, joka on selvästi varkkien mieluisin osuus.


Varkki-illoissa on yleensä ollut mukana kymmenkunta varkkia kerrallaan, syksyn aikana illoissa on käynyt yli 20 varkkia. Varkki-iltojen suunnitellussa ja toteuttamisessa on ollut mukana mahtava varkkitiimi ja nuoret ovat myös innostuneet auttamaan varkki-illoissa.


Keittiössä meitä on palvellut mahtava keittiötiimi ja olen todella kiitollinen niille seurakuntalaisille, jotka ovat olleet mukana auttamassa keittiössä. Herkut ovat maistuneet hyvin.


Varkkeille ja nuorille on yhteinen iltapala, nuortenillat siis alkavat iltapalalla. Yhteinen iltapala on toiminut todella hyvin ja on kiva että eri ikäiset näkevät toisensa ja tutustuvat toisiinsa kun väki samalla vaihtuu.


Myös nuortenillat alkoivat säännöllisesti syksyllä. Niitä on järjestetty joka perjantai klo 19-23 ja illat on suunnattu noin 13-20 vuotiaille. Nuortenilloissa on ollut ylistystä ja hengellinen opetus. Nuoret usein viihtyvät seurakunnalla aika myöhään ja loppuilta vietetään usein yhdessä jotain uutta peliä pelaten. Nuortenilloissa käy aktiivisesti noin 20 nuorta. Syksyn aikana on myös käynyt uusia nuoria tutustumassa meidän toimintaamme.


Olemme nuorten kanssa aloittaneet nuorten bändin yhdessä Inkeroisten Helluntaiseurakunnan nuorten kanssa. Nuorten musiikkiryhmä palvelee aika aktiivisesti varkki- ja nuortenilloissa sekä Kids Action Illoissa ja välillä myös sunnuntain Jumalanpalveluksissa.


Syksyllä järjestimme myös yhteisen nuortenillan ja nuortenleirin Kaakkois-Suomen helluntaiseurakuntien kanssa. Leiri onnistui todella hyvin. Olemme myös käyneet nuorten kanssa vierailemassa Espoossa, Inkeroisissa ja Valkealassa. Yhteistyö toisten seurakuntien kanssa on mielestäni nuorisotyössä todella tärkeä.


Syksyllä järjestimme myös yhden evankelioimis/aktio päivän Tulisielukoulu- aktioryhmän sekä Steiger -järjestön kanssa. Jatkamme yhteistyötä Steiger-järjestön kanssa keväällä Kouvolassa.


Nuoret ovat selvästi kokeneet, että meidän seurakuntamme on myös heidän kotinsa, ja heitä näkyykin usein alakerrassa myös arkisin tai aina kuin vaan on mahdollista tulla Betanialle. On ollut hienoa nähdä miten seurakuntalaiset ovat ottaneet nuoret vastaan ja kuinka he saavat kokea olevansa osa tätä seurakuntaa. Nuorten keskellä on syntynyt aika ihmeellinen yhteys joka on myös todella tärkeää.


Olen todella kiitollinen, että muistatte nuorisotyötä rukouksin, sillä rukouksilla todella on merkitystä. Olen myös todella kiitollinen, että saan tehdä tätä työtä, joka on niin lähellä omaa sydäntäni. Uskon, että paras on vielä edessä nuorisotyön, sekä koko meidän seurakuntamme osalta ja odotan innolla sitä mitä Jumala tekee seuraavan vuoden aikana.


Ystävällisin terveisin,


Julia Vuorinen

Nuorisopastori35 katselukertaa
bottom of page