top of page
  • Kirjoittajan kuvaKVL Helluntaiseurakunta

Ajankohtaistiedote

Vuoden aloitus on tuonut taas uusia rajoituksia ja koronatilanne on ollut jo jonkin aikaa levinneisyys vaiheessa. Olemme seuranneet tiiviisti tilannetta ja koko ajan mietimme parhaita ratkaisuja seurakuntamme erilaisia toimintamuotoja ajatellen.


Yleinen ohjeistus on, että seurakunnan normaaliin viikoittaiseen toimintaan ei toimintakieltoa ole, perustuen uskonnonvapauden harjoittamiseen. Eli siinä mielessä käytännössä meitä koskevat ne rajoitukset, joita useimmilla työpaikoillakin noudatetaan, eivät ne mitkä liittyvät muihin yleisiin yleisötilaisuuksiin.


Maskien käyttö, käsienpesu ja muu hygienia tullaan huolehtimaan tarkasti, kuten tähänkin asti. Lisäksi pidämme turvavälit toisiimme. Isot tilat ja useampi kerros mahdollistavat meille sen, että nykyisillä osallistujamäärillä kenenkään osallistumista ei tarvitse rajoittaa ja turvalliset turvavälit toteutuvat hyvin. Kunhan huomioimme maskien käytön, käsien pesun ja turvavälit toisiimme. Maskin käyttö on toisiamme kunnioittaen suositeltavaa kaikille. Näin olemme tasapuolisia niin rokotettuja, kuin rokottamattomiakin kohtaan. Penkkirivit on asetettu niin kuin reilu vuosi sitten, että joka toinen rivi on käytössä.


Myös pyhäkoulut, varkki-illat ja nuorten illat voidaan järjestää normaalisti. Isompien (4lk. ylöspäin) kanssa maskisuositusta noudattaen ja pienempien kanssa aikuiset huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskeja. Ne viikoittaiset ryhmät, joihin osallistujat ovat esimerkiksi suurelta osin riskiryhmää, voivat miettiä oman toimintansa rajoitukset tai mahdollisen keskeytyksen siksi aikaa, kunnes tilanne alkaa hellittää. Miten itse turvalliseksi ja parhaaksi asian kaikille tasapuolisesti kokevat.


Tilanne on kaikin puolin monelle huolta herättävä ja lehdet tuottavat uutisia viisaista ja ei niin viisaista ratkaisuista, joihin jokaisella meilläkin on oma mielipide. Tärkeää tämän hetken keskellä on muistaa, että Isä pitää meistä huolen ja antaa meille viisauden oikeisiin ratkaisuihin. Tämän kaiken keskellä, jos milloin, on tärkeää, että pidämme kiinni seurakunnan yhteisistä kokoontumisista ja yhdessä rukoilemme voimia tämänkin keskelle. Meillä on ollut paljon asioita kaiken tämän lisäksi, mutta Jumala on näyttänyt, että hän kuulee rukouksemme ja huokauksemme. Jumala on osoittanut, että hän pitää omistaan huolen. Ja se, että saamme pitää seurakuntamme toimintaa yllä, on ollut ratkaiseva voimavara monelle tässä hetkessä ja siitä meidän on hyvä pitää kiinni.


Rakastavan Taivaan Isän huolenpitoa meille kaikille.


-Vanhimmisto-

100 katselukertaa
bottom of page