Lähetystyö seurakunnassamme

Bosnia ja Hertsegovina

TUZLA

Jarkko & Saara Kokkonen

Bosnia ja Hertsegovina sijaitsee Balkanilla Kroatian, Serbian ja Montenegron naapurissa. Asukkaita Bosniassa on 3,8 miljoonaa. Väestö jakaantuu kolmeen ryhmittymään: bosniakkeihin (muslimit) serbeihin (ortodoksit) ja kroaatteihin (katolilaiset). Evankelisia kristittyjä arvioidaan olevan noin 1000 eli 0,025% väestöstä. Maa yrittää edelleen toipua Balkanin 1992-1995 vuosina käydystä sodasta. Kolmannes ihmisistä elää köyhyysrajan alapuolella ja työttömyys on korkea. Maan monimutkainen hallintojärjestelmä on kyvytön edistämään kansalaistensa hyvinvointia. Heikommassa asemassa elää romaniväestö.

Kouvolan Helluntaiseurakunta on ollut mukana Bosniassa tehdyssä työssä sodan jälkeen toimimalla Tepposten perheen lähettäjinä. Tuzlan kaupungissa on tehty jälleenrakennustyötä sekä työtä naisten, vammaisten ja romanien parissa. Tepposet perustivat Tuzlaan seurakunnan, joka tällä hetkellä kääntää Raamattua bosnian kielelle.

2016 vuodesta Bosnian Tuzlassa lähetystyössä ovat toimineet Saara ja Jarkko Kokkonen perheineen. He tekevät töitä muun muassa romanien parissa järjestämällä lapsille kerhotoimintaa sekä avustusprojektien muodossa. Tärkeimpänä avustusprojektina on romaneille ja köyhimmistä perheistä tuleville lapsille suunnattu koulueväsprojekti, joka toimii Banovicin kaupungissa. 

Klikkaamalla näet kuvat suurempima ja kokonaisina

Espanja

Fuengirola

sami & Jaana Vottonen

Tekstit ja kuvat tulossa